February 27

Importanta schimbarii la timp a kitului de distributie

Distributia masinii reprezinta componenta care influenteaza durata de viata a motorului. In distributie sunt incluse toate piesele care fac referire la timpii de ardere ai motorului, dar se refera si la schimbul de gaze din cilindrii.

Piesele din care este alcatuita distributia sunt kitul de distributie care cuprinde pompa de apa, rola de ghidare, rola intinzatoare si cureaua dintata de antrenare. Distributia masinii se imparte in doua mari categorii: distributie pe curea si respectiv, distributie pe lant.

Kitul de distribuie este foarte important pentru buna functionare a masinii. Datorita faptului ca distributia joaca un rol important in viata motorului, aceasta trebuie schimbata in termenul optim. Astfel, producatorii pieselor auto sustin ca aceste componente din kitul de distributie se schimba intre 60.000 si 120.000 de km, sau ca perioada de timp intre 4 ani si 10 ani de la ultima data cand a fost inlocuit.

Kitul de distributie trebuie inlocuit cu unul nou, de fiecare data si nu cu unul aftermarket. Perioada in care se poate schimba kitul de distributie depinde de calitatea combustibilului pe care il folosesti, calitatea uleiului si filtrelor, dar mai ales de stilul de sofat pe care il ai.

De ce e important sa schimbi la timp kitul de distributie?

Amanarea acestei inlocuiri poate duce la consecinte neplacute, precum ruperea dintilor curelei dintate sau ruperea dintilor, defectarea pompei de apa sau ruperea rolelor care duc ulterior la defectarea motorului.

In cazul unei defectiuni la nivelul distributiei, se pot indoi supapele, se distruge chilasa, blocul motor se fisureaza, se sparg pistoanele, se pot rupe bieletele sau se poate defecta vibrochenul. Toate acestea implica taxe suplimentare care pot fi extrem de costisitoare. Asadar, daca nu iti doresti sa ajungi la aceste complicatii, cel mai util este sa iti comanzi din timp kitul de distributie.

Exista cazuri in care distributia masinii este pe lant, acest tip fiind mai rezistent decat cel pe curea. Kitul de distributie pe lant se poate schimba mai tarziu decat cel pe curea, unde numarul kilometrilor parcursi depaseste 180.000.

Totul depinde de stilul de condus si de calitatea produselor utilizate pentru masina ta, in acest fel, unele masini pot ajunge si la 500.000 de km fara sa aiba nevoie de schimbarea kitului de distributie.

Daca se apropie timpul pentru schimbarea acestei componente, este recomandat sa cumperi deja kitul de distributie. Nu te baza doar pe mecanicul auto deoarece s-ar putea sa nu aiba disponibil kitul pentru masina ta sau pur si simplu sa nu aiba timp sa schimbe piesa.

In acest caz, comanda de pe autopiesa.ro kitul de distributie potrivit modelului masinii pe care o deti, apoi apeleaza la un service auto sau la un mecanic autorizat.

Kitul de distributie se schimba preventiv pentru a proteja motorul masinii si implicit pentru a-i extinde durata de viata. Prin schimbarea la timp a kitului de distributie protejezi si celelalte piese ce se regasesc in distributia masinii. Uzura componentelor masinii depinde deseori de calitatea de condus a soferului si calitatea produselor folosite.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted February 27, 2020 by profetul in category "Auto

Leave a Reply