August 22

Sfaturi utile pentru intretinerea BMW-ului tau

Originile companiei BMW au fost inregistrate odata cu productia de motoare de avioane. In 1917 dupa ce fondatorul a parasit compania, aceasta a produs si cel mai economic motor de avion, dar si cel mai performant pentru activitatea la inaltime.

In anul 1916 firma incepe sa produca componente auto pentru autobuze, utilaje agricole si pompe, utilizand marca BMW.

De aici si pana la primul autoturism produs a mai trecut doar cativa ani. Avand o istorie indelungata pe piata, se pot gasi piese auto pentru BMW intr-o gama variata de preturi si modele, astfel incat componentele stricate sau in curs de deteriorare sa poata fi inlocuite la timp.

Etapele intretinerii corecte a unei masini includ mai multe operatiuni importante. In primul rand se va face verificarea eventualelor scurgeri de lichide care apar in motor.

Ulterior se verifica nivelul de ulei, nivelul de antigel, nivelul uleiului de servo in cazul in care directia este hidraulica, nivelul lichidului de frana, nivelul de lichid destinat spalarii parbrizului.

Schimbul de ulei la motor se face respectand recomandarile impuse de producatori, mai exact tipul si cantitatea de ulei maxime pentru tipul constructiv de motor.

Filtrele sunt importante contra prevenirii uzurii motorului dar si contra defectarii compresoarelor turbo.

Filtrele de aer sunt extrem de importante pentru momentele in care masina este exploatata in medii poluate sau cu suspensii considerabile in aer. Filtrul de combustibil trebuie sa fie schimbat la revizia de toamna. Filtrul pentru habitaclu se va schimba in functie de conditiile de exploatare.

Pot fi necesare periodic si lucrari de remediere si de verificare cum ar fi:

  • O scurgere de lichide provenite din sistemele de racire, ungere si directie in care se va face umplerea la nivel cu toate lichidele necesare fiind respectate obligatoriu cele care sunt recomandate e producator.
  • Etanseitatea sistemului pentru admisie, mai ales tubulaturile care asigura alimentarea sub presiune a sistemului;
  • Sistemul de evacuare trebuie verificat pentru a se asigura etanseitatea sa;
  • Etanseitatea sistemului care asigura alimentarea cu combustibil, inclusiv cel care asigura etanseitatea injectorului pe chiulasa sau a altor corpuri;
  • Se masoara tensiunea pentru incarcarea bateriei;
  • Trebuie sa fie verificate nivelurile de ulei din sistemele de transmisie si din cutia de viteze, sau reductoarele diferentiale;
  • Se vor citi si se vor sterge codurile de eroare dupa ce acestea au fost arhivate, din unitatea de comanda;
  • Trebuie sa se verifice parametrii in care functioneaza motorul precum si alte sisteme;
  • Se va reseta functia de afisare a service-ului.

In cazul suspensiilor sunt necesare lucrari de verificare si de remediere pentru suporti si arcuri alaturi de elementele elastice, brate, axa din spate, amortizoare si chit de protectie, jocurile pivotilor si articulatiilor din sistemul stabilizator de rulare, starea in care se afla sistemul de rulare, anvelopele si rulmentii.

Toate aceste verificari sunt necesare in momentul in care soferul vrea sa aiba masina in cea mai buna stare. Este recomandat ca toate masinile sa fie verificate in conformitate cu recomandarile producatorilor in acest sens.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted August 22, 2019 by profetul in category "Auto

Leave a Reply