January 25

Am trecut pe Ubuntu…

ubuntuIn primul rand e o diferenta destul de mare de la windows la linux , eu am ales Ubuntu pentru ca este printre cele mai populare versiuni de linux.Nu poti instala fisiere “.exe” deoarece linux nu le suporta doar cu ajutorul unui utilitar “wine” , asa ca pentru utilizatorii de windows este destul de dificil sa instaleze programe.Programele se instaleaza din terminal “sudo apt-get install program” sau direct din Ubuntu Software Center.Majoritatea programelor care le foloseati pe windows (Yahoo Messenger , Adobe Photoshop , Daemon Tools ..etc) nu pot fi folosite si pe linux dar le puteti gasi inlocuitori.

Pentru mine a fost un pic mai greu sa ma obisnuiesc cu Pidgin care este inlocuitorul messengerului de la Yahoo , deoarece este mult mai simplificat , are o interfata mai simplista , dar este foarte stabil.

Daca obisnuiesti sa te joci pe pc atunci ai face bine sa-ti pastrezi si windowsul ca sistem de operare (dual boot) pentru ca majoritatea jocurilor nu merg pe linux.
Linux este mult mai sigur decat windows-ul , sunt foarte putini virusi care pot afecta acest sistem de operare.Ai nevoie doar de un firewall si esti protejat.

Imi place ca aplicatiile sunt gratuite si nu mai trebuie sa-mi bat capul cu versiuni demo sau alte prostii.De asemenea imi pot instala windows-ul intr-un virtual box daca chiar am nevoie sa folosesc un program care ruleaza doar pe windows.
Sunt destul de multumit , o sa revin cu detalii.Toate detaliile care le-am discutat mai sus sunt doar parerea mea , deci nu pot fi considerate sigure.Sunt utilizator nou deci nu pot sa fiu sigur de tot ce-am scris mai sus.Daca am gresit , va rog sa ma corectati.


Tags: ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted January 25, 2011 by profetul in category "Calculatoare/Internet

Leave a Reply