June 18

Avantajele videoclipurilor de produs in comertul online

Tot mai multe magazine din mediul online se orienteaza catre videoclipuri, pentru a prezenta imaginea produselor puse la vanzare. Cu toate acestea, care este avantajul acestor videoclipuri scurte, dar la obiect?

De ce au ajuns atat de necesare in comertul online. La aceste intrebari am raspuns alaturi de specialistii in web design din Timisoara, care ne-au furnizat cateva dintre beneficiile clipurilor in viata de comert. Haideti sa le descoperim impreuna!

Sunt cautate

Verificand statisticile din ultima perioada de timp, veti observa ca oamenii cauta tot mai mult videoclipuri cu produsele pe care urmeaza sa le comande din mediul online. De ce? Pentru ca nu pot fi falsificate, iar publicul isi poate da seama foarte usor de calitatea si siguranta produselor respective, dar si de maniera in care se prezinta in realitate.

De cele mai multe ori, atunci cand vine vorba de fotografii, posesorii de site-uri de comert tind sa exagereze, publicand imagini foarte editate, fiind departe de realitate. Acum, cu ajutorul clipurilor, acest lucru este imposibil de obtinut, tocmai de aici si toata popularitatea acestora. In plus, s-a remarcat faptul ca peste 50% din utilizatori cauta un clip cu produsul pe care urmeaza sa il achizitioneze. 

Mult mai atractive

Daca pana la momentul actual erati de parere ca imaginile sunt cele care atrag, acum lucrurile nu mai sunt deloc asa. Publicul este tot mai atras de video, mai ales de clipurile care ilustreaza realitate, intr-o maniera originala si placuta.

Pana la urma, de cate ori nu vi s-a intamplat sa achizitionati un produs doar pe baza reclamei de la televizor sau din online? Nu de putine ori, nu-i asa? Tocmai de aceea clipurile atrag foarte mult, acestea avand capacitatea de a fi mult mai atractive si misterioase, determinand clientul sa incerce macar o data produsul oferit. 

Usor de distribuit

Daca ne raportam la o descriere de produs, este de la sine inteles ca un clip video este mult mau usor de distribuit. Pe langa acestea, exista sanse mult mai mari ca acesta sa fie vizualizat de persoanele de pe retelele sociale, comparativ cu textele lungi, ce necesita mai mult timp pentru a fi parcurse.

De asemenea, o data cu statisticile prezentate la primul punct, specialistii in web design din Timisoara au remarcat faptul ca acest lucru s-a resimtit foarte mult si pe retelele sociale precum Facebook si Instagram, vizualul castigand mai multa popularitate in fata textelor scrise.

Usor de amintit

De cate ori nu vi s-a intamplat sa va reamintiti dupa o perioada luna de timp o anumita fotografie sau clip video? Nu de putine ori, nu-i asa?  Deoarece marea majoritate a populatiei se bazeaza foarte mult pe memoria vizuala, clipurile video sunt mult mai usor de reamintit peste o perioada lunga de timp.

Datorita culorilor si a scenelor pe care le ilustrati pe parcursul acelor minute (sau secunde, dupa caz), sunt sanse foarte mari ca utilizatorii sa isi aduca aminte de dumneavoastra mult timp de acum in colo. In special daca ati ales o idee originala, chiar atipica.


Tags: , , , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted June 18, 2019 by profetul in category "Calculatoare/Internet

Leave a Reply