August 9

Ce trebuie sa stiti despre gazduirea shared?

Daca sunteti in cautare de solutii de gazduire, veti intalni foarte des termenul de „shared hosting”. Este indicat sa optati pentru asta, mai ales daca nu aveti un proiect de mari dimensiuni si nu are nevoie de resurse dedicate. Practic aceasta solutie de tip hosting este cea mai populara si totodata cea mai accesibila din punct de vedere financiar.

Dar ce este gazduirea shared? Inainte de aparitia pe Internet, fisierele din website-ul dumneavoastra, trebuie sa fie stocate pe un server. Acesta este conectat la Internet si de acolo website-ul raspunde la numeroase solicitari, atunci cand utilizatorul va intra pe site. Sunt diferite modalitati de a va gazdui site-ul pe un server.

Fie aveti propriul server, fie optati pentru servicii dedicate, precum un server dedicat sau un VPS. Puteti sa optati de asemenea pentru gazduirea shared de la o companie de hosting. Pentru varianta din urma, spatiul fizic de pe server va fi bineinteles impartit cu alti clienti ai acelui provider. Mai concret, shared hosting inseamna ca impartiti resursele serverului cu alte persoane. Aveti acces doar la contul dumneavoastra de gazduire, cu spatiul alocat, insa nu puteti avea acces la intreg serverul.

Ce responsabilitati aveti dumneavoastra? Veti fi responsabil doar de propriul dumneavostra website. Aveti acces la un panou de control pentru contul dumneavoastra, prin intermediul caruia puteti incarca fisiere, monitoriza traficul, seta adrese de e-mail sau instalata aplicatii. Referitor la administrarea site-ului, daca nu aveti cunostintele necesare, veti avea nevoie de ajutorul unui programator, deoarece servicile de hosting nu includ probleme ale site-ului dumneavoastra.

De ce sa alegeti o gazduire shared? In primul rand, aceasta este cea mai accesibila solutie de hosting, raport calitate pret. In al doilea rand, solutia de gazduire shared dispune de foarte multe posibilitati. Cand aceasta solutie de gazduire shared nu este potrivita pentru dumneavoastra?  Chiar daca aceasta solutie de gazduire shared acopera, in general, necesitatile, sunt numeroase cazuri cand practic aceasta nu se mai potriveste.

De obicei este vorba despre afaceri de tip enterprise sau de site-uri care au trafic ridicat. Unele companii de hosting incearca sa atraga clienti prin diferite metode de marketing, cum ar fi „banda de trafic nelimitat”. Daca insa site-ul dumneavoastra consuma foarte multe resurse de pe un server shared, acesta automat va fi blocat.

Din aceste motive, ati putea sa va doriti o solutie de gazduire dedicata, precum un server privat sau un server dedicat.prin intermediul acestui hosting dedicat, aveti mai multa libertate si automat mult mai multe resurse. Bineinteles ca si pretul platit va fi mult mai mare pentru aceste beneficii, fata de serviciile de gazduire shared.

In oricare din aceste cazuri, inainte de a achizitiona servicii de hosting, trebuie sa va asigurati ca stiti de ce aveti nevoie, iar in cazul in care nu stiti aceste lucruri, va trebui sa apelati la un specialist care sa va poata indruma spre cea mai buna alegere.  Cu toate acestea, este recomandat sa va pricepeti catusi de putin la termenii uzuali din domeniu si sa cunoasteti diferenta dintre acestia.


Tags: , , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted August 9, 2017 by profetul in category "Calculatoare/Internet

Leave a Reply