June 29

Detalii despre mufele de alimentare ale laptopurilor

Momentul in care iti cumperi un laptop, cu siguranta este unul plin de bucurie pentru tine, tinand cont de faptul ca un asemenea echipament poate sa fie utilizat atat in interes profesional (pentru lucrul de acasa de exemplu, sau pentru munca de birou), insa poti sa folosesti un laptop si in interes personal (pentru a naviga pe internet, pentru gamming sau pentru diferite alte scopuri).

Ei bine, indiferent de modelul de laptop pe care il vei alege, si indiferent de faptul ca acesta va fi unul nou, unul second hand, sau unul refurbished, cu siguranta trebuie sa ai grija de mufa de alimentare a echipamentului, pentru ca aceasta componenta are o importanta deosebita in functionarea laptopului, dar este si foarte sensibila.

Atunci cand vorbim despre mufe alimentator, cu siguranta trebuie specificat mai intai de toate faptul ca aceste componente sunt primele primele piese prin care laptopurile primesc energie electrica.

Specialistii in domeniu, care totodata sunt adeptii metaforelor, vor spune ca aceste mufe de alimentare sunt o poarta de intrare in laptop, datorita faptului ca aceste piese au un rol cheie in alimentarea bateriei laptopului cu energie electrica.

In cazul in care mufa de alimentare a laptopului este defecta, cu siguranta bateria acestuia nu va putea sa fie incarcata, iar astfel echipamentul va functiona pana in momentul in care bateria se va descarca total, iar apoi iti vei putea lua adio de la el, pana cand vei cumpara o noua mufa de alimentare.

De foarte multe ori, aceste componente se defecteaza datorita neglijentei utilizatorului, care intr-un moment de neatentie, isi pune laptopul pe mufa respectiva.

Un alt motiv care poate sa cauzeze defectiunea mufei de alimentare a laptopului, este reprezentat de faptul ca echipamentul nu a fost curatat, iar in momentul in care s-a incalzit, plasticul din compozitia mufei s-a topit devenind casant, iar in acest fel la conectarea alimenatorului se sparge.

Chiar si designul nu foarte inspirat al mufei de alimentare poate sa fie un motiv pentru care aceasta componenta este foarte fragila, si se sparte repede la conectarea incarcatorului.

Si totusi, poti sa ai pentru laptopul tau o mufa de alimentare care este semifunctionala, acest lucru insemnand faptul ca laptopul se incarca numai in cazul in care mufa este pozitionata intr-un anumit fel, insa cu siguranta in acest caz va trebui sa iti cumperi cat mai rapid o mufa de alimentare.

Este foarte important de stiut faptul ca aceste mufe de alimentare, pot sa fie diferite de la un laptop la altul, chiar daca acestea sunt identice ( acelasi model, de la acelasi producator), asa ca in momentul in care te duci sa iti cumperi mufa de alimentare pentru laptop, ideal ar fi sa o ai la tine pe cea veche.

Tinand cont de faptul ca aceste componente sunt destul de sensibile, cu siguranta nu ar fi o idee rea, ca in momentul in care ti se defecteaza mufa de alimentare, sa iti cumperi o mufa pe care sa o folosesti imediat, insa sa iti cumperi si o mufa de rezerva.

Asadar, acestea sunt cateva detalii destul de importante referitor la mufele de alimentare, pe care ar fi ideal sa le cunosti inainte de a-ti cumpara o asemenea componenta pentru laptop.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted June 29, 2017 by profetul in category "Calculatoare/Internet

Leave a Reply