December 20

Ce contine un set de piulite pentru teava din inox

Setul de piulite pentru teava din inox este o necesitate atunci cand se instaleaza tuburi din otel ondulat. Seturile de piulite pentru teava din inox sunt complete si specifice acestui tip de teava.

Nu sunt potrivite pentru sistemele de panouri solare, o greseala pe care multi o fac. Pentru tevile specifice panourilor solare se foloseste un tip de piulite specific, cu strangere rapida fara garnitura, nu acestea.

Orice instalator profesionist va va da acest sfat si va face montajul doar cu produse care sa asigure calitatea lucrarii, etanseitate si fermitate.

Ce contine un set de piulite pentru teava din inox

Un set complet pentru instalarea tuburilor din otel ondulat contine urmatoarele repere:

  • 4 piulite din alama,
  • 4 garnituri plate,
  • 4 inele pentru strangerea piulitei

Acest set este special creat pentru a veni in intampinarea nevoilor de instalare a racordurilor pentru boilerele de apa calda sau apa rece, pentru instalarea cu usurinta a racordurilor pentru centrale termice sau pe lemne si pentru cele de la hidrofoare sau pompe de apa. Nu se pot folosi alte tipuri de piulite pentru teava din inox.

Pachetele de piulite sunt complete si difera in functie de dimensiunile tevii din inox ondulat. Astfel, in functie de dimensiunea racordurilor, gasimi piulite cu dimensiunile ¾ DN 16, ½ DN 12, 1’’ DN 20, 1’’ ¼ DN 25.

Cum se monteaza?

Acest set de piulite pentru teava din inox se pune relativ usor pe teava ondulata din inox.

Pe teava inox ondulata se pune piulita de alama si apoi inelul de strangere. Dupa aceea, vom infileta un niplu tinand strans cu o cheie fixa. Astfel se realizeaza fata fixa a tevii si piulita nu va mai putea iesi de pe acest tub.

La desfiletarea surubului, capatul acesta plan va asigura si etanseitatea necesara racordului. In cazul in care trebuie facut un racord exterior, se pune piulita. Aceasta operatiune se mai numeste si bercuire.

Foarte multe persoane se gandesc adesea sa foloseasca pentru racordurile la instalatii piulite pe care le au prin casa, neluand in seama faptul ca ele sunt create special pentru asa ceva de catre producatorii de echipamente de incalzire precum centralele cu lemne, termice sau pompele de apa.

Niciodata o garnitura obisnuita nu va prezenta aceeasi calitate si nu va avea aceleasi proprietati cu cele create special de catre producator.

Garniturile acestea sunt rezistente la temperaturi mari, au o anumita elasticitate care le face sa se muleze perfect pe teava din inox ondulata, mai putin rigida decat una obisnuita.

Asemenea garnituri profesionale, speciale, se gasesc doar in magazinele de profil, fie online fie fizice.

Spre exemplu, la shop-einstal.ro puteti sa le achizitionati online, ele sunt in permanent pe stocul magazinului dar si fizic din magazinul situat in Soseaua Mihai Bravu nr.540-562 complex Impact Center sector 3 Bucuresti.

In functie de dimensiunea tevii pentru racord, specialistii din magazine va vor completa lista cu necesar si cu seturile de piulite corespunzatoare. Magazinul comercializeaza piulite originale marca producatorului de renume mondial Tiemme, de provenienta din Italia.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted December 20, 2018 by profetul in category "Casa si gradina

Leave a Reply