August 30

Montarea sistemului de incalzire prin pardoseala – de ce anume trebuie sa tii cont

Alegerea de a monta sistem de incalzire prin pardoseala poate sa fie plina de avantaje pentru persoanele care o doresc. Sistemul de incalzire prin pardoseala ofera o senzatie de confort in zilele geroase de iarna, atunci cand intrarea in casa este acompaniata de dorinta de a a pasi pe ceva cald si de a experimenta o senzatie pozitiva, de relaxare si de placere.

In sistemul de incalzire prin pardoseala trebuie sa fie instalat si un termostat care sa ajute la reglarea, mentinerea si schimbarea setarilor temperaturii din casa si incapere.

Se pot gasi in variante potrivite pentru orice dorinta Salus Controls termostate, care sa imbunatateasca sistemul de incalzire prin pardoseala prin adaugarea functiilor ce permit controlul perfect al temperaturilor, mentinerea lor pe un timp determinat sau la o anumita ora, precum si incetarea caldurii atunci cand se doreste o limitare a bugetului alocat lunar pentru aceasta sectiune.

Iata de ce anume trebuie sa tii cont in momentul in care alegi sa montezi sistemul de incalzire prin pardoseala:

  1. Exista doua modalitati de a instala sistemul de incalzire prin pardoseala

Una dintre modalitatile de a instala sistemul de incalzire prin pardoseala este varianta numita intalare uscata, iar cealalta este numita instalare umeda, ambele referindu-se la modalitatea in care este integrat sistemul de conducte in podea.

Astfel ca instalarea uscata are legatura cu modul de a pozitiona conductele in pardoseala, iar cea umeda se refera la instalarea lor in sapa turnata in podea. Aceasta varianta are ca avantaj mentinerea temperaturi, radierea ei in conditii mai eficiente si puterea mai mare in timp. Varianta de instalare uscata este insa ceva mai ieftina si mai rapida, nefiind necesara sapa umeda in care sa fie introdusa.

  1. Montarea cablurilor – la ce sa fii atent!

In cazul montarii cablurilor este important sa se tina seama de distanta la care sunt montate. Astfel ca este indicata prezenta egala a distantei dintre ele, astfel incat sa nu se permita intrepatrunderea si afectarea sistemului.

  1. Izolatiile prezente in instalatia sistemului de incalzire prin pardoseala

Izolatiile folosite la sistemul de incalzire de tip pardoseala sunt importante prin faptul ca mentin temperatura si nu lasa usor sa existe pierderi ale energiei utilizate. Astfel ca daca exista un strat bun de izolatie chiar si bugetul familiei va fi salvat, ajustat si protejat. Acest lucru se intampla pentru ca pierderile sunt minimale si energia si caldura sunt utilizate la maxim.

  1. Atentie la grosimea sapei turnate!

In sistemul de montare sunt specificatii tehnice pentru fiecare tip de incalzire si pentru fiecare model de instalatii utilizat. Trebuie sa se tina cont de marimea sapei care este folosita pentru ca ea trebuie sa fie nici prea mica, nici prea mare.

Daca este prea mica nu are efectul dorit, iar daca este prea mare se poate ca incalzirea sa nu ajunga la suprafata asa cum isi doreste proprietarul. Ea poate deci avea un efect invers si sa protejeze caldura in interior, nelasand-o sa ajunga la pardoseala.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted August 30, 2019 by profetul in category "Casa si gradina

Leave a Reply