June 20

Ce rol au ochelarii de vedere?

Lentile sunt folosite pentru corectarea sau imbunatatirea vederii, si precizam faptul ca exista 2 tipuri de lentile prescrise pentru corectarea sau imbunatatirea vederii. Acestea includ:

Ochelari de vedere.

Ochelarii de vedere sunt cea mai obisnuita forma de ochelari pentru a corecta sau a imbunatati multe tipuri de probleme de vedere. Ca ansamblu, ochelarii de vedere cuprind un cadru care contine doua bucati de sticla sau plastic, care au fost macinate in lentile pentru a corecta erorile de refractie.

In ceea ce priveste cadrul ochelarilor, puteti opta pentru rame ochelari de vedere Ray Ban, de diferite forme si de diferite culori.

Erorile de refractie pot include tulburari de a privi departe (miopie sau miopie) si probleme de a vedea aproape (hipoplazie sau hipermetropie). Acestea pot include, de asemenea, estomparea datorita corneei in forma neregulata (astigmatism). Ochelarii lucreaza prin adaugarea sau scaderea puterii de focalizare la corneea si la lentilele ochiului.

Lentile de contact.

Lentilele de contact sunt purtate direct pe cornee. Ca ochelari de vedere, lentilele de contact corecteaza erorile de refractie. Ei fac acest lucru prin adaugarea sau scaderea puterii de focalizare pe corneea ochiului si pe obiectiv.

Cum sa cititi o prescriptie pentru ochelari

Puterea obiectivului ochelarilor este masurata in dioptrii. Aceasta masuratoare reflecta cantitatea de energie necesara pentru focalizarea imaginilor direct pe retina. Cand te uiti la o prescriptie pentru ochelari, vei vedea urmatoarele abrevieri:

  • OD (Oculus dexterous). Aceasta inseamna ochiul drept (uneori se foloseste abrevierea RE).
  • OS (Oculus sinistru). Aceasta inseamna ochiul stang (uneori se foloseste abrevierea LE).

Recomandarea pentru ochelari de vedere poate avea, de asemenea, aceste masuratori:

  • Sfera. Aceasta masuratoare a numarului reflecta cat de mult miopie sau luminozitate.
  • Cilindru. Aceasta masurare a numarului arata cantitatea de astigmatism (o cornee neregulata, care determina estomparea).
  • Axa. Aceasta masurare a numarului descrie directia astigmatismului in grade.
  • Bifocal este o putere suplimentara in lentila. Ea are o masurare suplimentara enumerata pe baza de prescriptie medicala ca “add” pentru a arata rezistenta lentilei.

Care sunt diferitele tipuri de lentile de ochelari?

Tipul de lentile folosite in ochelari depinde de tipul problemei de vedere si poate include:

  • Lentile concave. Acestea sunt mai subtiri in centru. Prescriptia numerica in dioptrii este intotdeauna marcata cu un simbol minus (-). Aceste lentile sunt folosite pentru a corecta miopie (miopie).
  • Lentile convexe. Acestea sunt cele mai groase in centru, ca o lupa. Folosit pentru a corecta diareea (hipermetropia). Prescriptia numerica in dioptrii este intotdeauna marcata cu un simbol plus (+). Aceste lentile sunt folosite pentru a corecta diabetul (hyperopia).
  • Lentile cilindrice. Acestea curg mai mult intr-o directie decat in ​​cealalta. Acestea sunt adesea folosite pentru a corecta astigmatismul.

Asadar, acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoastem in ceea ce priveste ochelarii de vedere. Persoanele care se confrunta cu probleme de vedere, vor afla la cabinetul medicului oftalmolog ce lentile li se potrivesc, iar medicul le poate recomanda si rame pentru ochelari, printre care putem aminti si rame ochelari de vedere Ray Ban.


Tags: , , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted June 20, 2019 by profetul in category "De purtat

Leave a Reply