December 20

Cât costă o liposucție abdominală și în cât timp apar rezultatele operației

Există femei care se luptă o viață întreagă cu încercarea de a slăbi și, chiar dacă reușesc să câștige această luptă, rămân cu câteva kilograme care se încăpățânează să reziste cu orice preț, indiferent de metoda aleasă pentru a scăpa de ele.

Foarte multe dintre acestea ajung, în cele din urmă, să apeleze la operația de liposucție abdominală – intervenția chirurgicală care poate remodela abdomenul prin îndepărtarea excesului de grăsime, redând acel contur armonios al corpului pe care toate femeile și-l doresc.

De aceea, procedura de liposucție este, la nivel mondial, cea mai populară dintre operațiile estetice. Ați fi crezut că mărirea sânilor ar fi pe primul loc, nu-i așa?

Ei bine, lipoaspirația – cum mai este denumită în termeni medicali, are milioane de fani în întreaga lume.

Ce presupune operația și câte tipuri de lipoaspirații abdominale există?

Pe scurt, liposucția abdominală este o procedură chirurgicală invazivă, prin care grăsimea din zona abdomenului este topită, colectată cu ajutorul unei canule și, mai apoi, eliminată. Pe lung, însă, explicațiile diferă puțin în funcție de tipul de liposucție ales:

  • Liposucţia tumescentă – este cea mai frecventă dintre procedurile de lipoaspiraţie și presupune injectarea, în zona dorită, a unui amestec de ser fiziologic, anestezic local şi o substanţă ce contractă vasele de sânge. Acest amestec topește celulele de grăsime, care vor fi, ulterior, colectate şi evacuate cu ajutorul canulei de care precizam anterior, introdusă în abdomen printr-o incizie de numai 2-3 mm.
  • Liposucţia laser – spre deosebire de cea tumescentă, aceasta presupune topirea grăsimii cu ajutorul unui fascicul laser, după care eliminarea lichidului obținut se face, de asemenea, prin lipoaspiraţia clasică.
  • VaserLipo – tipul de liposucţie în cazul căruia țesutul adipos este distrus cu ajutorul ultrasunetelor.
  • PowerLipo – lipoaspirația care presupune folosirea vibrațiilor pentru îndepărtarea grăsimii.

Cât costă liposucția?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre liposucție este că, mai întâi de toate, ai nevoie de o consultație la un medic specialist, în urma căreia să poată fi stabilit tipul de procedură care ți se potrivește. În funcție de asta, poți afla, cu exactitate și prețul liposucției abdominale. Ca să îți faci o idee, însă, putem preciza că suma la care poate ajunge o astfel de operație oscilează între 1700 euro și 2600 euro.

În cât timp te vei putea bucura pe deplin de rezultatele operației?

Evident, nici pentru această întrebare nu există un răspuns general valabil. Iar asta deoarece, în funcţie de stilul de viaţă al fiecăruia, apariția rezultatelor poate varia destul de mult. Lucrul de care poți fi sigură, însă, e că, în general, după o asemenea operaţie munca poate fi reluată în 2-3 până la 5 zile, iar după 2-3 săptămâni pot fi reluate şi exerciţiile fizice uşoare, urmând ca totul să revină la normal după 4-6 săptămâni.

Asta nu înseamnă, însă, că vei scăpa definitiv și de vânătăi, căci procedura liposucţiei va lăsa în zona tratată multe echimoze din cauza cărora noul contur al abdomenului ar putea deveni observabil abia în câteva luni.Copyright 2019. All rights reserved.

Posted December 20, 2017 by profetul in category "Recomandari

Leave a Reply