September 16

Care sunt motivele psihologice pentru care oamenii aleg diamante?

Tot mai multe persoane cauta bijuterii cu diamante, nu datorita frumusetii acestora ci si din motive psihologice importante.

Diamantele sunt frumoase si rare, dar utilizarile lor practice sunt limitate. Sigur, ai putea argumenta ca diamantele sunt utile pentru a realiza burghie de calitate, dar acestea nu sunt tipurile de diamante folosite si pentru bijuterii. Deoarece bijuteriile cu diamante in sine nu sunt un cadou functional, de ce atunci oamenii cumpara bijuterii cu diamante?

Diamantele ca simbol al longevitatii

Calitatile care fac ca diamantele sa fie atat de valoroase in sectorul industrial – calitati precum longevitatea, durabilitatea si claritatea – sunt transferate intr-un mod simbolic bijuteriilor cu diamante, mai ales atunci cand diamantele sunt oferite drept cadou.

Longevitatea acestei pietre, sau rezistenta unui diamant sub stres imens, pot influenta decizia unui cumparator. De exemplu, persoanele care cumpara bijuterii cu diamante aleg aceste pietre ca un simbol al relatiei lor si folosesc piatra drept o expresie a iubirii vesnice si a abilitatii de a rezista la vremurile complexe si la toate provocarile.

Potrivit Asociatiei Psihologice Americane, dorintele stapanesc nevoile  atunci cand vine vorba de cumparaturi ale consumatorilor. Anumite articole de lux sunt cumparate din motive psihologice, sociale sau de eticheta.

Toti vanzatorii de dimante care stiu sa stimuleze clientul, au vanzari considerabile. Odata ce motivatia pentru achizitie a fost determinata, retailerul de diamante trebuie sa actioneze apoi pe aspectele emotionale ale acestei motivatii.

Motivatiile ar putea fi romantice, o recompensa pentru o realizare precum absolvirea sau o promovare, sau chiar pentru a stimula fericirea personala a unui individ dupa o perioada deosebit de dificila.

Deoarece clientii ataseaza in mod natural emotiile la cumparaturile de lux, este important ca retailerul sa inteleaga care sunt aceste emotii in modul cel mai sensibil si apoi sa-l indrume pe client spre cea mai buna achizitie.

  1. 1. Merite deosebite

Corect sau gresit, unele persoane isi masoara propria valoare prin marimea si calitatea bijuteriilor cu diamante pe care le primesc. Daca partenerul cheltuie salariul pe trei luni pe un inel de logodna, atunci partenera stie ca este foarte importanta pentru el.

Acest lucru se poate aplica si pentru calitatea si valoarea bijuteriilor cu diamante pe care o persoana le poate cumpara pentru sine. Luand in considerare cat de mult isi poate permite o persoana, de multe ori achizitia sa va reflecta gradul in care crede ca merita bijuteria.

  1. Un motiv de sarbatoare

Atunci cand exista o sarbatoare de familie sau alte evenimente speciale care apar, natura elementara a bijuteriilor cu diamante oferite reflecta atat bucuria cat si importanta sarbatorii. Un motiv ar putea fi nasterea unui copil, moment in care mama primeste bijuterii cu diamante de la tata, aniversarea a 60 de ani de casatorie, absolvirea liceului sau a facultatii, si altele.

Recomandarea noastra este sa cumperi bijuterii cu diamante ori de cate ori simti nevoia. Este foarte important ca aceste bijuterii sa fie oferite din suflet si sa reflecte pretuirea pe care o porti persoanei careia ii oferi cadoul.


Tags: , ,
Copyright 2019. All rights reserved.

Posted September 16, 2019 by profetul in category "Viata personala

Leave a Reply